index

Küba Tecrübesi

Dermokozmetik alanında ses getiren, gelişmiş formüllere sahip Küba bilimiyle ortaya çıkan IslaPlus markasının kurucusu Gökhan Eşeli anlatıyor.

Küba ile olan geçmişinizi ve markanızı nasıl yarattığınızı anlatır mısınız?
Küba ile 25 yıllık geçmişim, Havana’da diplomat olarak görev yaptığım yıllarda başladı ve sonrasında iş adamı olarak devam etti. Adada ilk yaşamaya başladığım yıllardan itibaren ülkenin güçlü sağlık sistemini ve eşsiz ürünlerini keşfettim. Küba’nın ilaç ve sağlık ürünlerini, hastaların tedavisinde, insanların hayat kalitelerini yükseltilmesinde ve olimpik sporcuların performanslarını artırılmasında nasıl etkili olduğunu bizzat gördüm. Küba’nın sağlık ürünlerini, ülkenin devlet biyoteknoloji şirketleri ve bilim insanlarını yanıma alarak, bir marka altında dünyaya açmaya karar verdim. Küba bilim insanlarıyla beraber dermokozmetik kategorisindeki klinik çalışmalara devam ettiğimiz IslaPlus markası böyle oluştu.

Sonsuz gençlik iksiri olarak tanımladığınız Crema de Habana nasıl bir içeriğe ve etkiye sahip?
Küba’nın kapsamlı klinik çalışmalar sonucu biyoteknolojik yöntemlerle geliştirdiği dermatolojik ürünler dünyada birinci sırada yer alıyor. Özellikle Çernobil Nükleer Felaketi’nden etkilenenlerin tedavisi için Havana’da oluşturulan tedavi merkezinde, ağır derecede hasar gören ciltlerde elde edilen mucizevi sonuçları bizzat gördüm. Bu teknolojiye yatırım yaparak ve lüks kozmetiğe uyarlayarak BioCubaTechnology’i (BCT) ortaya çıkardık. Bu yüksek teknoloji, Crema de Habana serimizin temelini oluşturuyor.

Premium saç ve vücut bakımı serisi hangi alanlarda etki gösteriyor?
Biyoteknolojik yöntemlerle geliştirdiğimiz şampuan, saç kremi ve saç çıkarma losyonu, bu kategoride dünyada en kapsamlı klinik tecrübelere dayalı ürünler. Bu ürün grubundaki duş jelimiz de aynı şekilde özellikle hassas ciltler için benzersiz. Saç bakım ürünleri içinde en son teknolojiyi içeren 58 Biocuba Hair Lotion, etkisini ilk kullanımdan itibaren Gark edeceğiniz, saç dökülmesini önleyen ve saç çıkaran çok etkili bir formüle sahip. 59 Biocuba ShoXer Gel de özellikle hassas ciltleri düşünerek geliştirildi.

Kadınlar için çok önemli olan pre-meno-poz ve menopoz dönemi için anti-aging ve kemik sağlığına yönelik geliştirdiğiniz özel takviyeler bulunuyor. Kullanıcılar üzerindeki etkilerinden bahseder misiniz?
Menopoz döneminde kemik erimesi ile baş edebilmek için Cubapla ürününü geliştirdik. Eşsiz konsantre protein, aminoasit, mineraller içeren çok yönlü bir takviye olan Cubapla, kemik ve eklem sağlığı için en hızlı ve doğal çözümü sunuyor. Ayrıca hücre işleyişini artırarak yaşlanma sürecini yavaşlatan, etkili bir anti-aging özelliğine de sahip. Bir diğer süper gıda Spirel Spirulina. Doğada en yüksek oranda protein ve antioksidan içeren besin kaynağı olan bu ürün özellikle diyet yapanların yeterli besin değerini almasına destek oluyor ve enerji kaybını önlüyor. Yoğun spor yapanlar tarafından da çok tercih edilen bir doğal gıda takviyesi.

Dermokozmetik serisinde vitiligo ve sedef gibi cilt problemleri için geliştirilen bilimi sel formüller bulunuyor. Bu destekleyici ürünleri kullananların geri dönüşleri nasıl?
Vitiligo tedavisinde, yüzde 85 oranında başarı gösteren Locion Pigmentante adlı ürünümüzle şu an en yüksek oranda iyileşmeyi sağlıyoruz. Yaptığımız klinik çalışmalarda, tedavi sürecinde elde edilen cilt rengi, hastanın normal cildiyle aynı hale gelebiliyor. Pigment artırıcı fonksiyonuyla cilt depigmentasyonu tedavisinde ağız çevresi, göz ve genital bölgeler gibi hassas yerler için de etkili. Crema Bioactivante ise sedef, egzama ve benzeri deri hastalıkları tedavisinde önemli bir destek. İlk uygulamadan itibaren epidermisin en alt katmanlarına etki ederek cildin yeniden yapılanmasına destek oluyor.

DERLEYEN: PELİN HASÇALIK PORTRE: SERKAN ELDELEKLIOĞLU